Träningsskola åk 7-9

Inom grundsärskolan arbetar vi för att anpassa din skoltid till dina förutsättningar. På Njudungsgymnasiets grundsärskola har vi inriktningen träningsskola.

Träningsskolan ska utformas på ett sådant sätt att det passar just dig. Utbildningen ska ge dig kunskaper som du kan använda för att du ska få ett så självständigt och aktivt liv som möjligt. Du ska också få kunskaper som gör att du ska kunna vara med att bestämma hur du vill ha det i ditt vardagsliv och för att kunna vara med i samhället.

Att vi finns på gymnasieskolan innebär att det finns förutsättningar för att få så få skolbyten som möjligt. Vi samverkar till viss del med gymnasiesärskolans individuella program. Vi arbetar för att din tid i skolan ska upplevas som en positiv och lärorik tid. Här kan du utvecklas individuellt och få den stöttning och hjälp du behöver.

Inom träningsskolan arbetar vi med ämnesområdena estetisk verksamhet, kommunikation, motorik, vardagsaktiviteter och verklighetsuppfattning.

Anita Lundeby

Lärare i senare åren