Hantverk och produktion

En inriktning inom särskolan på Njudungsgymnasiet är hantverk och produktion. Programmet är särskilt inriktat mot floristyrket, eller med produktion av olika slag, främst inriktat mot träindustri.

Det är en praktisk utbildning, där du inriktar dig på att antingen jobba med produktion eller så väljer du floristinriktning. Med floristutbildningen samarbetar vi med gymnasieutbildningen på hantverksprogrammet. Med produktionsutbildningen samarbetar vi med industritekniska programmet.

På särskolans program för hantverk och produktion är grupperna små och du får goda möjligheter att utveckla dig i din egen takt. Här hittar vi individuella lösningar!

Programmet passar för dig som tycker om att arbeta praktiskt med att skapa olika produkter. Att gå på gymnasiesärskolan ska upplevas som en positiv och lärorik tid. Här kan du utvecklas individuellt och få den stöttning och hjälp du behöver.

Efter utbildningen kanske du jobbar eller läser vidare på Lärvux (särskild utbildning för vuxna) eller folkhögskola.

Kurser i utbildningen

Inriktningen omfattar 2 500 gymnasiepoäng.

KurserPoäng
Gymnasiegemensamma kurser900 poäng