Jag lär mig jättemycket bra för framtiden

Cecilia och Hanna går på särskolans program för administration, handel och varuhantering. Här får de kunskaper för att kunna jobba i en butik eller kanske på ett lager.

Elever på gymnasiesärskolan.

– Det är roligt att lära sig hur man ska bete sig när man jobbar i affär, säger Hanna.

Mötet med kunder är en stor del av programmet. Det passar dig som tycker om att arbeta med service och som trivs med att träffa olika människor. Du läser också vanliga ämnen som matte, engelska och svenska. Bägge tjejerna tycker att svenska och idrott är de bästa ämnena. Men det är också kul att få pröva på att jobba. Det finns gott om tid för praktik under utbildningen.

Hanna har varit på två olika praktikplatser och trivts bra på båda.

– Först var jag på HM, berättar hon. Och i tvåan har vi fem veckors praktik och då var jag på Erikshjälpen.

Att gå på gymnasiesärskolan ska upplevas som en positiv och lärorik tid. Här kan du utvecklas individuellt och få den stöttning och hjälp du behöver.

– Jag lär mig jättemycket bra för framtiden här, säger Cecilia. Alla är trevliga och roliga och gör allt för att jag ska trivas på min skola och på mitt program.

Utbildningen ger dig möjlighet att kunna få ett jobb eller kanske läsa vidare på Särvux eller folkhögskola. På ditt gymnasieprogram ska du kunna utvecklas!

Marica Claesson

Lärare gy allmänna ämnen