”Utan estetiska programmet blir skolan rätt grå”

Att musik är nästan hela livet för Ellen och Alex på estetprogrammet går inte att ta miste på. Alex spelar gitarr och trummor, Ellen spelar gitarr och sjunger. Båda tänker sig en karriär inom musik. Ellen har redan en fot inne i artistvärlden. Alex vill bli producent.

Utan estetprogrammet blir skolan rätt grå tror Ellen och Alex.

– Men det finns många som har musiken som hobby efter att ha gått estet och jobbar med något helt annat, säger Alex. Det är så bra eftersom du kan få grunden som på samhällsprogrammet och så det roliga på köpet!

På estetiska programmet med inriktning musik får du helt enkelt möjlighet att utveckla det du älskar mest, samtidigt som du har möjlighet att skaffa dig bred högskolebehörighet. Här utvecklas du och upptäcker nya saker om dig själv. Då alla i klassen delar intresset för musik blir sammanhållning god.

– Det är en estetklyscha, men vi är faktiskt som en familj här, säger Ellen.

Det är en skön gemenskap både inom klassen, med övriga elever på programmet och med lärarna tycker både Alex och Ellen.

Centralt i utbildningen är kreativitet, nyfikenhet, kommunikation, samspel samt förmåga till eget skapande. Förutom de teoretiska ämnena handlar en stor del av vardagen om musik. Som elev på estetiska programmet får du möjlighet att uppträda, både i små och stora sammanhang, ensam eller i grupp. Estetiska programmet har nyrenoverade studior, med många olika instrument och modern utrustning.

Tre spännande, roliga och utvecklande år väntar dig som väljer estetiska programmet på Njudungsgymnasiet!

– Det hade helt enkelt inte gått så bra i livet utan musik, säger Ellen. Musik lättar upp vardagen och hjälper mig i studierna.

Hon Sölvi Gräns

Lär prakt/estetisk ämnen