TeknikCollege

Njudungsgymnasiet är certifierade inom TeknikCollege som en del i Teknikcollege Höglandet.

TeknikCollege står för kvalitetssäkrad utbildning där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Genom ett nära samarbete med regionens företag utformas innehållet i utbildningar så att det passar industrins framtida behov.

I dagsläget har vi ett 100-tal företag i regionen som står bakom Teknikcollege Höglandet. Företagen är i stor utsträckning med och påverkar innehållet i utbildningarna och skolorna ska utbilda elever enligt de behov företagen har och kommer att ha.

De utbildningar som ingår i TeknikCollege i Vetlanda är el- och energiprogrammet (inriktning automation), industritekniska programmet och teknikprogrammet.