Njudungsgymnasiet
Huvudmeny
Till startsidan
Lyssna

Hantverksprogrammet

På Hantverksprogrammet varvas praktiskt ateljéarbete med teoretiska kurser. Det är en kreativ utbildning där programmets målsättning är att ge grundläggande yrkeskunskaper inom hantverk.

Njudungsgymnasiet erbjuder som enda kommunala gymnasium i smålandsregionen, en floristutbildning. Under utbildningstiden får du möjlighet att lära dig mycket inom formgivning, material och arbetstekniker. Tyngdpunkten ligger på hantverksmässig framställning från idé till färdig produkt där färg och form har stort utrymme.

Entreprenörskap och kontakter med arbetslivet är viktiga delar i utbildningen. På Hantverksprogrammet - Florist har du 17 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) fördelat under 3 år, där du följer en egen handledare. Du har inflytande över placering av APL-plats.

Gemenskap, samarbete och respekt är byggstenar i vårt gemensamma arbete för att skapa en inspirerande och trivsam utbildningsmiljö eftersom vi integrerar alla årskurser. Egna initiativ och inflytande skapar goda förutsättningar för lärande och personlig utveckling.

Som florist kan du arbeta i en blomsterhandel, handelsträdgård eller annat serviceinriktat försäljningsarbete. Utbildningen ger en bra grund för vidare studier inom floristområdet. För vidare studier inom floristyrket finns yrkesvux och privata floristutbildningar.

Inriktning/profil

På Njudungsgymnasiets floristutbildning får du lära dig grunderna i blomsterbinderi för olika tillfällen och högtider.

Kurser i utbildningen

Programmet omfattar 2 500 gymnasiepoäng.

KurserPoäng
Gymnasiegemensamma kurser600 poäng
Programgemensamma kurser400 poäng
Inriktningskurser500 poäng
Programfördjupningar700 poäng
Individuellt val200 poäng
Gymnasiearbete100 poäng

Du har alltid möjlighet att läsa kurser som ger grundläggande högskolebehörighet. Du som vill ha en mer teoretisk inriktning på dina studier utnyttjar det individuella valet och programfördjupningen för detta.

​Certifierad utbildning

Floristutbildningen på hantverksprogrammet är en certifierad utbildning genom Foristernas Yrkesråd (F.Y.R.). Att var en certifierad floristutbildning innebär att skolan arbetar med Yrkesbeviset och följer den poängplan som är rekommenderad av skolverket.

Yrkesbeviset är ett yrkesprov som skolan erbjuder, där du har möjlighet att visa dina färdigheter. En extern granskningsgrupp bedömer de arbeten du avlägger i provet och avgör om du når Yrkesbeviset. Att arbeta med Yrkesbeviset är en mycket spännande och utvecklande del av utbildningen.

Hantverksprogrammet på Facebook

SENASTE NYTT som berör hantverksprogrammet

Det finns inga artiklar att visa.

KONTAKT

Kristin Elamsson

Lärare gy yrkesämnen
Njudungsgymnasiet, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-975 780721415699, 072-141 56 99
kristin.elamsson@vetlanda.se

Daniel Björketun

Rektor
Njudungsgymnasiet, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-974 39
daniel.bjorketun@vetlanda.se

Eva Jacobsen

Studie o yrkesvägledare
Njudungsgymnasiet, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-975 73, 072-522 84 10
eva.jacobsen@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2018-03-23

Norrvägen 6, 574 34 Vetlanda
Box 106, 574 22 Vetlanda

Telefon reception
0383-975 50

Verksamheten drivs av Vetlanda kommunlänk till annan webbplats