Njudungsgymnasiet
Huvudmeny
Lyssna

Gymnasie­ingenjörs­utbildning TE4

Du som går på teknikprogrammet har möjlighet att läsa ett fjärde år och ta examen som gymnasieingenjör. 

Gymnasieingenjör har funnits som ett yrke inom näringslivet under lång tid. Vi har nu utbildningen eftersom näringslivet har stor efterfrågan på gymnasieingenjörer.

Cirka 30 pocent av utbildningen gör du ute på företag. Här har du möjligheter att få kontakt med företag inom den bransch som utbildningen riktar sig mot. Det ger dig också stora möjligheter till anställning efter examen och avslutad utbildning.

Du kommer fördjupa dina kunskaper i teknik, ekonomi, projekt och ledarskap allt utifrån ett ingenjörsmässigt förhållningssätt.

Två inriktningar

Produktions- och automationsteknik

Siktar du på ett kvalificerat intressant jobb som till exempel produktions­tekniker? Då är produktion- och automationsteknik något för dig. En produktionstekniker får i sitt jobb planera, strukturera och utveckla för att göra produktionen så effektiv, miljövänlig och produktiv som möjligt.

Informationsteknik

Profilen Informationsteknik är internationell och har tagits fram tillsammans med teknikföretag och deras behov. Profilen riktas mot arbetslivets behov av gymnasieingenjörer med god kunskap inom IT-sektorn.

Du kommer fördjupa dina kunskaper i teknik, ekonomi, projekt och ledarskap utifrån ett ingenjörsmässigt förhållningssätt.

KONTAKT

Mikael Lindén

Gymnasierektor
Njudungsgymnasiet, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-975 53, 072-141 27 58
mikael.linden@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2016-09-09

Norrvägen 6, 574 34 Vetlanda
Box 106, 574 22 Vetlanda

Telefon reception
0383-975 50

Verksamheten drivs av Vetlanda kommunlänk till annan webbplats