Lärarna vill att vi ska lyckas

Teknikprogrammet är en bred utbildning som ger många valmöjligheter.

Fanny och Philip på teknikprogrammet

Det är mycket eget ansvar, men vi har bra stöd från våra lärare tycker Philip.

– Jag tänker att det är en bra grund att ha om jag skulle vilja välja något annat i framtiden, men just nu vill jag satsa på hippologutbildning och ett eget företag inom hästbranschen, säger Fanny, som går första året. Jag ville gå ett brett program med ämnen som intresserar mig, därför blev det teknik.

Fanny tycker att hon lär sig nya saker hela tiden.

– Det är inget ämne som är tråkigt, tycker hon. Det känns bra att gå hit varje dag.

Hennes klasskompis Philip har inte bestämt sig om framtiden, men det lutar åt någon civilingenjörsutbildning. Han vill läsa vidare på högskola.

Han tycker att han lägger ner ganska mycket tid på skolarbetet, men poängterar att det beror på vilka betyg du vill ha.

– Det är mycket eget ansvar, men jag tycker man hinner med, säger Philip. Vi har bra stöd från våra lärare. De vill verkligen att vi ska lyckas och det märks.

Teknikprogrammet har ett nära och gott samarbete med näringslivet och är en del av Teknikcollege. Du kan välja olika inriktningar efter intresse – design, information- och mediateknik eller produktionsteknik.

Teknikprogrammet handlar om gårdagens, dagens och framtidens teknik. Det finns också möjlighet att läsa ett fjärde år och bli gymnasieingenjör.

Linda Henrysson

Förstelärare Gymnasium