Njudungsgymnasiet
Huvudmeny
Lyssna

James Nottingham utmanade våra lärare

Ett utmanande lärande – Challenging Learning – är grunden för James Nottinghams arbete och har gjort honom till ett världsnamn inom skolutveckling. Idag var han på plats på Njudungsgymnasiet och utmanade lärarna.

– Vi har börjat en resa där James är en av de första inspirationsgivarna. Det är en start på ett långsiktigt arbete präglat av dialog och feedback, där målet är att forma en gemensam vision, sa Henrik Wågesson, gymnasiechef.

James Nottingham utmanande lärarkåren rejält i aulan på Njudungsgymnasiet och huvudspåret var naturligtvis betydelsen av att utmana för att lära.

– Ett av de stora problemen är att utbildning fortfarande är baserad på den industriella eran och att man lär för att stanna på samma arbetsplats livet ut. Så är det inte. I dag går vi från jobb till jobb. Därför behöver vi lära hur vi blir briljanta på att lära, säger James Nottingham.

Bli inspirerad. Möt James i en kort video där han bland annat pratar om baksidan av en konkurrensutsatt skolvärld, om varför religiösa friskolor lyckas bättre och varför ett förändrat ledarskap ofta har en negativ inverkan på det långsiktiga arbetet.

– Ett startskott för utveckling på djupet., sammanfattade rektor Susanne Tornert onsdagens föreläsning med James Nottingham.

3
Rikard Lehmann

Skriven av Rikard Lehmann
Fotograf Tobias Wiklund
Publicerad 2016-09-26

KONTAKT

Henrik Wågesson

Henrik Wågesson

Gymnasiechef
BU Chef/Adm pers, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-975 49, 070-378 32 16
henrik.wagesson@vetlanda.se

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer

Norrvägen 6, 574 34 Vetlanda
Box 106, 574 22 Vetlanda

Telefon reception
0383-975 50

Verksamheten drivs av Vetlanda kommunlänk till annan webbplats