Det är roligt att laga mat

Vi är en bra klass som har roligt tillsammans. Det tycker Carina och Carl-Henrik som går särskolans program för hotell, restaurang och bageri. Här lär du dig att laga mat, men också allt annat som hör till en trevlig måltid.

– Vi dukar, diskar, serverar och lär oss ta hand om gästerna, berättar Carl-Henrik.

Programmet passar dig om du vill arbeta med att ta hand om gäster på hotell och restaurang. Du ska tycka om att arbeta med service och trivas med att möta olika människor.

Carina älskar att laga mat och har ofta middagen klar till familjen på kvällen. Särskolans elever ansvarar för den vegetariska maten i skolans restaurang, som är öppen för allmänheten på lunchen. Idag blir det fylld aubergine. Men favoriträtten är en annan.

– Fisk är det godaste, säger Carina. Eller den där pastan med sås som vi har gjort någon gång.

– Nej, inte fisk, säger Carl-Henrik. Kött och potatisgratäng är bäst!

Carl-Henrik vill jobba på restaurang i Halmstad eller Göteborg när han är klar med sin utbildning.

Bägge tycker att de valt helt rätt program och bestämde sig när de var på öppet hus i åttan.

– Det är roligt att laga mat och lärarna bryr sig verkligen, säger de.

Att gå på gymnasiesärskolan ska upplevas som en positiv och lärorik tid. Här kan du utvecklas individuellt och få den stöttning och hjälp du behöver.

Ludwig Vinterdag

ludwig.vinterdag@vetlanda.se