Det handlar om modern teknik

God stämning och mycket praktiskt arbete. Det är det som gör att man trivs på fordons- och transportprogrammet tycker Simon och Rikard.

Simon och Rikard på fordons- och transportprogrammet

Mycket av det vi gör handlar om modern teknik säger Rikard.

– Jag har alltid varit intresserad av bilar och mekat med min cross och så, säger Simon. Vi är rätt mycket i verkstaden och det är roligt att jobba praktiskt.

I den stora och moderna verkstaden utbildas elever till personbilstekniker och tekniker. Här lär du dig att serva och reparera bilar, både i skolan och på din lärlingsplats på ett företag. Här arbetar vi sida vid sida och tillsammans skapar vi trivsel och gemenskap

Utvecklingen går mot att det blir mindre mekanik och mer elektronik.

– Mycket av det vi gör handlar om modern teknik, säger Rikard. Vi felsöker med dator till exempel.

Personbilstekniker med goda kunskaper som har karriärsmöjligheter inom branschen. På fordons- och transportprogrammet har du många olika möjligheter för framtiden.

På fordons- och transportprogrammet är du ute på praktik i totalt 40 veckor under din studietid. Det innebär att du har massor av nyttig erfarenhet att ta med dig ut i arbetslivet. Du kan välja till kurser som gör det möjligt att läsa vidare på högskola.

Martina Svensson

Lärare gy allmänna ämnen