Våga vilja växa!

Våga, vilja, växa – det är ledorden för handels- och administrationsprogrammet. Här utvecklas du som person och i din blivande yrkesroll. Kanske jobbar du i butik efter studierna, eller läser vidare på högskola.

Hanna och Axel på handels- och administrationsprogrammet

Att få jobb efter programmet är ganska lätt tror Hanna.

Hanna och Axel går handels- och administrationsprogrammet och de trivs båda jättebra.

– Här vill alla lärare ens bästa, säger Alex. Att bli mäklare är mitt mål med studierna.

– Jag kan tänka mig att jobba i butik, säger Hanna. Att få jobb efter att ha gått handel är ganska lätt.

På handels- och administrationsprogrammet tränar du mycket på service, kommunikation och bemötande. Ibland spelar klassen rollspel för att öva säljsamtal. Studierna varvas med studiebesök av olika slag och externa föreläsare. Det är också mycket praktik på programmet, så du har möjlighet att pröva på ditt framtida yrke ute i verkligheten. Det innebär riktiga uppgifter med mycket ansvar.

– Jag har haft praktik på Establo, som är en klädaffär i stan och det var roligt, berättar Hanna.

Handels- och administrationsprogrammet har ett gott och nära samarbete med näringslivet. Bland butikerna i stan har programmet ett gott rykte.

Axel pendlar till skolan från Sävsjö och han tycker att det fungerar bra.

– Njudungsgymnasiet är bra, säger han. Här träffade man snabbt nya kompisar och att pendla går toppen.

År två och tre får du driva ditt eget företag inom UF, Ung Företagsamhet. Det hjälper dig att utvecklas ytterligare och få förståelse för entreprenörskap.

Patrick Blomström

Lärare gy yrkesämnen