Program med många valmöjligheter

Du ska vara intresserad av matte om du ska gå natur! Det tycker Olivia och Ludwig på naturvetenskapsprogrammet.

Olivia och Ludwig på naturvetenskapsprogrammet.

De som går natur är de som kommer att utveckla samhället tror Ludwig.

– Många tror att man behöver vara så smart för att välja natur, men jag tycker man blir smart av att gå här, säger Olivia. Vi hjälper varandra och får också bra hjälp av lärarna och då lär man sig jättemycket.

– Lärarna tar sig verkligen tid och är måna om att alla ska fatta, säger Ludwig. Både elever och lärare är engagerade och det känns bra.

Det är klass med bra sammanhållning, där eleverna tar mycket eget ansvar. Både Olivia och Ludwig trivs jättebra på skolan och båda nämner de gemensamma rasterna för hela skolan, då man har möjlighet att träffa kompisar från andra program i skolans galleria till exempel.

På natur får du en bred utbildning med fokus på de naturvetenskapliga ämnena. Efter naturvetenskapsprogrammet har du många valmöjligheter och du är behörig till högskolan.

Varken Olivia eller Ludwig har en klar plan för framtiden, men de är både överens om att natur lägger en bra grund. Att hjälpa folk på något sätt känns viktigt i deras blivande yrkesval.

– Det är de som går natur som kommer att utveckla samhället, säger Ludwig. Forska, ta fram mediciner och så.

Malin Olofsson

Lärare gy allmänna ämnen