Jobba hos oss

På Njudungsgymnasiet arbetar vi tillsammans och vi trivs här. Vi har fokus på lärande och vill utveckla och utvecklas tillsammans.

Vi strävar efter att ha en organisation med behörig personal, men knyter gärna ämneskunniga personer till oss som har intresse för lärande och som mål att utbilda sig inom skolans värld.

Våra lediga tjänster just nu

Vad utmärker Njudungsgymnasiet?

Njudungsgymnasiet står för ledorden tillsammans, trygghet och tydlighet. Våra elever känner sig trygga på skolan. Personal och elever möts i många sammanhang, inte minst i vår Galleria där vi fikar tillsammans och i vår nyrenoverade matsal som passande har fått namnet Meet and eat.

Arbetsro och goda rutiner som ständigt förbättras är något som också utmärker oss. Det finns en blandning mellan teoretiska och praktiska program, vilket bidrar till en spännande och dynamisk arbetsplats.

Njudungsgymnasiet ligger i Sverigetoppen när det gäller andel elever som får gymnasieexamen. Detta tack vare gott samarbete mellan lärare och elevhälsa. Skolan har ett väl utvecklat samarbete med näringslivet och samhället, både på yrkesprogrammen och på de högskoleförberedande programmen. Programråd är kopplade till lokala företag och branscher. Vi bedriver lärlingsverksamhet på fyra yrkesprogram. Tre program tillhör teknikcollege och vård- och omsorgsprogrammet ingår i vård- och omsorgscollege.

Vi jobbar i programlag och ämneslag

Som lärare tillhör du ett programlag. Programlagen består av såväl yrkeslärare som lärare i allmänna ämnen och träffas kontinuerligt för att utveckla arbetet på programmet. Våra lärare arbetar även i ämneslag som träffas regelbundet för att utbyta erfarenheter.

Skolans ledningsgrupp består av gymnasiechef, fem rektorer, idrottschef och verksamhetsutvecklare. Skolan är uppdelad i olika sektorer där rektorer, lärare, elevassistenter, elevhälsa jobbar tillsammans kring de elever som tillhör dessa sektorer.

På skolan arbetar cirka 180 personer, varav cirka 120 lärare.

Utvecklingsarbete som pågår

Sedan hösten 2016 arbetar vi tillsammans med James Nottingham och hans team kring Challenging learning. Vi når redan goda resultat, men vill fortsätta utveckla elevernas lärande och vår undervisning för att nå ännu bättre resultat.

Hela skolan arbetar gemensamt för att ta fram en vision för Njudungsgymnasiet. Processen omfattar följande områden:

• Främja ett dynamiskt tankesätt
  • Fokusera på dialog och samarbete
  • Ge och ta återkoppling
  • Ha ett gemensamt språk för lärande
  • Utveckla strategier för lärande

Välkommen till oss på Njudungsgymnasiet!

Susanne Tornert

Gymnasierektor