Vklass - Ny lärplattform och närvarosystem

Vklass är en lärplattform där du som vårdnadshavare får en överblick över din ungdoms skolgång. Här anmäler du frånvaro smidigt, antingen via Vklass app eller via vetlanda.se/vklass (BankID krävs).

I Vklass kan elever, vårdnadshavare och personal på ett smidigt och enkelt sätt ta del av information och kommunicera med varandra. Vi börjar använda oss av Vklass från läsårsstart.

Anmäla frånvaro

Det är i Vklass du som vårdnadshavare eller myndig elev anmäler frånvaro och kan se lektioner (schemat tillgängligt från 23 augusti), närvaro och annat aktuellt.
Det går också att ringa 010-888 70 50.

Vklass via dator/app

För mer detaljerad information, exempelvis elevdokumentation och omdömen loggar du in via en dator med BankID. För att logga in via datorn: vetlanda.se/vklasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan även nå Vklass via en app i din mobiltelefon eller surfplatta. Du som är vårdnadshavare får ett personligt brev vecka 33 med inloggningsuppgifter till appen som du behöver för att kunna logga in. Via appen når du enkelt daglig information och kan anmäla frånvaro.

Klicka på App för Vklasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

Kontaktuppgifter

När du loggar in första gången lägger du till mobilnummer/e-postadress under inställningar (via dator eller app). Via SMS eller e-post meddelas du när det finns något nytt som berör din ungdom.

Ingela Gillsand

Skriven och fotograferad av Ingela Gillsand