Njudungsgymnasiet
Huvudmeny
Lyssna

Meet and eat – vår nya skolrestaurang

Den 22 augusti är det skolstart och premiär för vår nya restaurang på Njudungsgymnasiet. Efter ett års byggtid är den äntligen klar.

Njudungsgymnasiets skolrestaurang Meet and eat

Meet and eat är namnet på Njudungsgymnasiets nya skolrestaurang.

Eleverna möts av en helt ny restaurang. Möblerna är nya, väggarna nymålade och det som tidigare var en vanlig matsal är nu en fräsch och inbjudande restaurangmiljö.

– Tanken är att restaurangen ska användas under hela skoldagen, säger Lena Lundwall, områdeschef inom måltidsservice. Här äter eleverna mellanmål och lunch men har även möjlighet att sitta och arbeta med sina skolprojekt.

Många lunchalternativ med mat från grunden

Om elev får du mycket att välja på till lunch. Varje dag serveras det soppa, två olika alternativ till dagens rätt och ett vegetariskt alternativ. Utöver detta en stor salladsbuffé. Eleverna kan också köpa enklare mackor och fika under hela dagen.

– Det erbjuds något för alla, säger Lena. Vår ambition är att laga maten från grunden och vi bakar till exempel vårt eget bröd. Vi tror att eleverna uppskattar det.

Som exempel nämner Lena den ”köttbullemaskin” som köpts in. Med hjälp av den kan personalen i köket göra egna köttbullar och hamburgare.

Köket har öppet året om

Lena talar varmt om personalen i köket och deras sug efter att komma igång. Det är en helt ny arbetsgrupp. De anställdes för nästan ett år sedan och har varit delaktiga i restaurangbygget under hela byggprocessen. All personal har rekryterats från andra kök i kommunen.

– I och med att vi stänger ner köket på Bäckagården och flyttar över den verksamheten hit så går vi från att tidigare varit ett renodlat kök för skolmat till att även laga mat för verksamheterna inom vård och omsorg. Köket kommer att ha öppet året om.

Namnet kom fram i VisionsPalatset

Lena Lundwall förklarar hur det gick till när restaurangen fick sitt namn:

– Vi på måltidsservice gav deltagarna i VisionsPalatset uppdraget att fundera ut ett lämpligt namn. Vi fick några olika förslag och kände att ”Meet and eat” var ett klockrent val. Vi vill att restaurangen ska bli en naturlig mötesplats!

5
Annelie Jönsson

Skriven och fotograferad av Annelie Jönsson
Publicerad 2016-08-18

KONTAKT

Lena Lundwall

Lena Lundwall

Områdeschef kost
Måltidsservice, Kommunledningsförvaltning
Telefon: 0383-973 59, 070-273 78 14
lena.lundwall@vetlanda.se

Kommentarer
 1. Jihad Al-khateeb
  Hej!
  Jag studerar CNC utbildning på Njudungsgymnasiet och jag är intresserad av äta lunch på skolrestaurangen. Jag frågade de som jobbar dit och sa de att jag får ansöka på nätet.
  Har du lust att hjälpa mig hur man kan göra det .
  MVH.
  # 1
  söndag, 4 september kl. 15:44
 2. Lena Ottosson
  På intranätet Vinna finns en flik som heter anställning och arbetsmiljö, längst upp i högra hörnet finns en ruta personalmåltider som tar dig vidare till en beställningssida. På denna sida fyller du i alla fält som är rödmarkerade, du kan välja att betala för en månad eller endast en lunch. När du beställt din måltid genererar detta ett avdrag på lönen nästkommande månad.
  # 2
  måndag, 5 september kl. 15:46
Stängd för fler kommentarer

Norrvägen 6, 574 34 Vetlanda
Box 106, 574 22 Vetlanda

Telefon reception
0383-975 50

Verksamheten drivs av Vetlanda kommunlänk till annan webbplats