Läromedel

Från och med HT 2013 lånas alla läromedel ut via Läromedelscentralen (LC). Som läromedel definierar vi böcker som alla elever i en kurs använder under minst en termin.

Beställningar

Beställda böcker levereras under vecka 32-33 och finns i 22-korridoren utanför läromedelscentralen. Programmets läromedelssamordnare ansvarar för att böckerna packas upp och stämmer av mot följesedel. Böckerna skall märkas med programmets signatur (framsidans övre högra hörn) och sedan lämnas till LC.

Utlåning

Schemalagd utlåning äger rum under höstterminens första veckor. Schema delas ut till lärare vars lektion berörs. Schema sitter även på dörren till LC och läggs ut på Vinna.

Lärare som behöver ett eget ex av en lärobok vänder sig till biblioteket.

​Återläming

Schemalagd återlämning sker klassvis under vårterminens sista veckor. Schema delas ut till lärare vars lektion berörs.

Bortslarvade böcker

Bortslarvade eller förstörda böcker ersätts med 150 kronor/bok. Miniräknare ersätts med 200 kronor.

Pernilla Lönner

Bibliotekarie